dinsdag 5 mei 2020

Week 19: 4 mei tot 10 mei

Door de maatregelen uitgevaardigd door de overheid zijn wij verplicht om alle trainingen, loopsessies en core stability, tot nader order op te schorten.
Uiteraard is het toegestaan en wij moedigen dit ook aan om individueel verder te trainen.



Fase 1 – a (4 mei)
“Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt. Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.”

Fase 1 – b (11 mei)
Geen wijziging voor fysieke buitenactiviteiten

Fase 2 (18 mei)
“Ploegsporten zullen mogelijk zijn in de buitenlucht, maar alleen in clubverband en met respect voor bepaalde consignes.”

Fase 3 (Ten vroegste vanaf 8 juni)
“Meerdere punten zullen bekeken worden :
-       De modaliteiten voor de mogelijke en geleidelijke heropening van restaurants en in een latere fase ook cafés, bars en dergelijke. Dit zal in ieder geval onder strikte voorwaarden moeten gebeuren.

-       Verschillende zomeractiviteiten zoals buitenlandse reizen, kampen van jeugdbewegingen (daarover moet eind mei een beslissing vallen), stages, toeristische attracties maar ook kleinere openluchtevenementen. De enige zekerheid is dat massa-evenementen zoals festivals niet voor 31 augustus mogen plaatsvinden.”